AH foodstars kaarten app challenges app 2020 Kalvijn

Albert Heijn heeft vanaf 7 september 2020 een nieuwe spaaractie om gezond eten met name voor kinderen te stimuleren. Met de AH Foodstars kaartspellen die je kunt sparen speel je vier verschillende AH Foodstars kaarten spellen en in de Foodstars app die je kunt downloaden daag je je vrienden of familie uit met leuke challenges!

[Update 13 september 2020: bekijk onderaan dit artikel het overzicht van de Albert Heijn Foodstars kaartenset 1]

Van 7 september 2020 tot en met 4 oktober 2020 spaar je iedere week een set AH foodstars kaarten. Met iedere set kaarten kun je leuke spelletjes met elkaar spelen.

Wat is de Albert Heijn Foodstars spaaractie en hoe werkt het?

Bij besteding van iedere 5 euro aan groente en/of fruit ontvang je één kaartenset. Iedere week is er één nieuwe kaartenset verkrijgbaar. Op iedere kaart staan gekke Foodstars, oftewel de sterren van de gezonde voeding. Er zijn totaal 64 verschillende soorten Foodstars met gekke namen als: Banaandito’s, Makreelskaters, Anannassies en Perzik Preciesies! Deze figuren zijn allemaal gebaseerd op groente en fruit die voorkomen in de schijf van vijf van het Voedingscentrum.

In de Albert Heijn Foodstars spelregels lees je hoe je ieder kaartspel moet spelen.

Hoe speel je de AH Foodstars kaartspellen?

Iedere kaartenset bestaat uit 16 AH Foodstars kaarten, waarmee je allerlei kaartspellen kunt spelen. De spelregels van de verschillende spellen kun je downloaden via de AH website (link naar de spelregels staat ook onderaan dit artikel). Je kunt de kaarten uit verschillende kaartensets met elkaar combineren om ieder spel compleet anders te maken. In de spelregels staat in ieder geval welke kaartenset je minimaal nodig hebt om het spel te spelen, er staat bijvoorbeeld ‘je hebt voor dit spel de kaartenset uit week 2 nodig’.

Hoe werken de zes verschillende Foodstars kaartspellen?

 • Moestuinmania: Groene Goeroes en Frisse vrienden strijden om een plekje in de moestuin. Probeer erachter te komen wie de waarheid spreekt en wie de orde op de moestuin aan het verstoren is!
 • Foodstories: gebruik je fantasie en maak een verhaal met de Foodstars in de hoofdrol!
 • Kassa Kabaal: drukte bij de kassa van Albert Heijn! Iedere Foodstar wil zo snel mogelijk afreken. Wees elkaar te slim af door vals te spelen! Maar zorg dat je voorkomt dat een ander je betrapt!
 • In de pan gehakt: in dit spel moet je zo snel mogelijk je kaarten, oftewel de ingrediënten die de pan in gaan, zo snel mogelijk weg spelen. Maak er een chaos van en zorg dat jij als eerste je kaarten kwijt bent!
 • Wie is mijn Foodstar? In dit spel moet je raden welke Foodstar jij bent. Geef elkaar hints om uiteindelijk het mysterie op te lossen.
 • Foodstar express: in dit memory spel werk je samen om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk Foodstars met de trin mee kinnen door een zo lang mogelijk reeks aan kaarten te maken.

Een voorbeeld uit de spelregels van één van de kaartspellen Moestuinmania

Hoe speel je de AH foodstars app challenges?

Naast de kaartspellen is er ook een Foodstars app die je kunt downloaden in de App store of Google Play Store. Je kunt in de app een besloten groep aanmaken met een toegangscode. Dit heet een Foodstars party. Nodig 3 tot 20 spelers uit om met elkaar de challenge aan te gaan.

Alle challenges hebben te maken met gezonde voeding en beweging. Speel challenges tegen je vrienden of familie zoals Egg incident, Emoji toast en Foodstars run. Degene die de challenge het beste uitvoert is de winnaar van de challenge!

Influencers Kalvijn en Senna hebben met kinderen uit groep acht van basisschool De Werveling uit Soest de allereerste challenge gespeeld!

In de AH foodstars app van Albert Heijn speel je leuke Foodstars challenges. Maak een groep aan en ga de stijd met elkaar aan.

Met de challenges via de app voer je samen leuke opdrachten uit en tegelijkertijd worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en gezond te eten en te drinken.

Ook gezonde voeding special in de Allerhande en Beter Eten bij Albert Heijn.

Er komen ook twee specials uit. De bekende Allerhande wordt gedurende de actieperiode volledig gewijd aan gezonde voeding voor kinderen. In de Allerhande die periodiek wordt gepubliceerd en verkrijgbaar is in de Albert Heijn staan inspirerende recepten en nu dus speciaal gericht op kinderen en gezonde voeding. Er komt ook voor de tweede keer een apart magazine uit met de naam Beter Eten. Met deze twee bladen kun je dus ook extra aandacht geven aan gezonde voeding voor kinderen.

Veelgestelde vragen AH Foodstars Albert Heijn

Hoe lang loopt de AH foodstars kaarten spaaractie bij Albert Heijn?

Sparen kan vanaf maandag 7 september tot en met zondag 4 oktober 2020. Bij besteding van iedere 5 euro aan verse groenten en of fruit ontvang je een kaartenset

Hoeveel Foodstars kaarten zijn er beschikbaar?

Er zijn totaal 64 kaarten beschikbaar. Iedere week ontvang je een andere kaartenset. Met de gehele set kaarten kun je 6 verschillende kaartspelletjes spelen.

Moet ik de AH Foodstars app downloaden om de kaartspellen te kunnen spelen?

De app is een aanvulling waarmee je leuke challenges kunt spelen tegen vrienden en/of familie. Deze challenges zijn ook allemaal gericht op gezonde voeding maar niet nodig om de kaartspellen te kunnen spelen.

Welke groenten en fruit staan er allemaal op de Foodstars kaarten?

iedere week zijn er nieuwe kaartensets beschikbaar dus het wordt per week ook duidelijk welke groenten en fruit shinen als echte Foodstars op de kaarten. Het zijn in ieder geval allemaal groenten en fruit uit de schijf van vijf die is opgesteld door het Voedingscentrum voor gezonde voeding.

Hoe kan ik de Albert Heijn Foodstars app downloaden?

Ga op je telefoon naar Google Play (Android) of Appstore (voor iphone). Zoek op ‘foodstars’ en je ziet vanzelf in je resultaten de app staan. Download en installeer vervolgens de app. Open de app en kies een spelersnaam en eventueel een profielfoto. Maak een besloten groep aan en nodig je vrienden of familie aan om deel te nemen in de groep. Samen speel je leuke challenges en wie deze het beste uit heeft gevoerd is de winnaar!

Welke Foodstars kaarten zitten er in set 1

We hebben een overzicht gemaakt van de Albert Heijn Foodstars in week 1 op deze pagina: kaartenset week 1

AH foodstars kaartspel met Albert Heijn Foodstars kaartspelletjes
Foodstars kaarten waarmee je de kaartspellen kunt spelen!

Samenvatting AH foodstars kaarten actie 2020.

We leggen nog een keer kort uit hoe deze Albert Heijn spaaractie werkt:

 • Deze Albert Heijn spaaractie loopt van maandag 7 september 2020 tot en met 4 oktober 2020.
 • Spaar iedere week een nieuwe set Foodstars spelkaarten (iedere week ander aanbod en op = op )
 • Bij iedere €5 besteding aan verse groenten en fruit ontvang je een set spelkaarten.
 • Met de spelkaarten kun je verschillende spellen spelen. In de spelregels die je hier kunt downloaden staat hoe alle 6 spelletjes werken en welke spelkaarten nodig zijn.
 • Download ook de Foodstars app van Albert Heijn voor aanvullende Foodstars challenges en speel leuke challenges tegen vrienden of familie.

De Foodstars per kaartenset

[UPDATE 13/9/2020] De eerste week van de Foodstars spaaractie is inmiddels voorbij. Bekijk hier het overzicht van de Foodstars kaartenset uit week 1.

Deel je ervaringen met de Foodstars app en kaarten!

Heb jij alle kaartensets compleet? Welk Foodstars spel vind jij het leukst? En speel jij al de challenges met je familie of vrienden? Deel hieronder je ervaringen met deze Albert Heijn spaaractie met AH Foodstars kaarten!

Misschien ook interessant? Check deze acties: Vomar keukenminis sparen, of lees voor uit kinderboeken met de Coop voorleesvriendjes of bijvoorbeeld AH koopzegels sparen.