Air Miles sparen en inwisselen bij Etos Shell Albert Heijn Etos AH

Air Miles sparen kan al sinds 1994. En het spaarprogramma bestaat nog steeds. Je kunt Air Miles sparen en inwisselen bij Etos, Albert Heijn, Praxis en Shell!

Geschiedenis van Air Miles sparen

Sinds 1994 bestaat het Air Miles spaarprogramma in Nederland. Oorspronkelijk komt het uit Engeland en het was in de beginjaren met name gericht op het sparen voor korting op vliegtickets. Daar komt dan ook de oorsprong van de naam vandaan, die in het Nederlands ook wel letterlijk als Vlieg Mijlen te vertalen is.

In de jaren na de introductie werd het spaarprogramma erg populair en groeide snel. Er zijn nu zo’n 4 miljoen Nederlanders die mee sparen. In de beginjaren was het natuurlijk nog een plastic spaarkaart en was er nog geen website waar je je punten kon inwisselen. Met het internet veranderde dat langzamerhand en nu gaan steeds meer spaarprogramma’s helemaal digitaal via een app op je telefoon.

Het huidige Air Miles spaarprogramma

Tegenwoordig is Air Miles nog steeds een spaarprogramma bij diverse winkels zoals Albert Heijn, Etos, Praxis en Shell. Deze winkels hebben deze spaarkaart naast hun eigen spaarprogramma of het is volledig geïntegreerd tot één spaarkaart. Verderop in dit artikel vertellen we meer over hoe het sparen per winkel verloopt en hoe je punten kunt inwisselen.

Air Miles app in Google Play of Appstore of plastic spaarkaart

Wil je altijd weten wat je spaarsaldo is en bekijken welke aanbiedingen er zijn? Download dan de Air Miles app in de Google playstore of Appstore.

In de Air Miles app krijg je dus meteen een overzicht van je spaarsaldo. Ook staat er meteen na het openen een barcode die je kunt laten scannen bij het afrekenen. Je hoeft dan dus niet de plastic kaart mee te nemen.

Maar je kunt ook je kaart koppelen in diverse apps van de winkels zelf. Bijvoorbeeld in de AH app of Praxis Plus app. Zo hoef je dus niet meerdere klantenkaarten mee te nemen en zit alles in één app.

In de Praxis Plus app kun je je Airmiles spaarkaart toevoegen.

Sparen en inwisselen bij Albert Heijn

Bij Albert Heijn is iedere 2 euro aan boodschappen 1 Air Mile waard. Je kunt je AH Bonuskaart ook koppelen. Zo hoef je dus bij het afrekenen alleen je AH Bonuskaart te scannen en heb je dus geen twee kaarten nodig.

Er zijn regelmatig acties bij Albert Heijn waarbij je Airmiles kunt inwisselen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op tickets voor een dagje uit. Maar ook zijn er regelmatig inwissel mogelijkheden waarbij je korting op je boodschappen krijgt. Deze acties kun je onder andere vinden op de AH website. Bij de zelfscankassa’s krijg je na het scannen van je boodschappen en je gekoppelde AH Bonuskaart automatisch de vraag of je een aantal punten wilt inwisselen voor korting op je boodschappen. Dit is afhankelijk van of er een actieperiode loopt en natuurlijk of je dan ook voldoende puntensaldo hebt.

Recente AH spaaracties (september 2020): AH dagje uit actie 2020 en AH Foodstars actie 2020

Lees ook: AH koopzegels wat levert het op?

Sparen en inwisselen bij Etos

Ook bij Etos is iedere 2 euro één Airmile waard. Koppel ook je Etos Extra klantenkaart zodat je ook hier minder spaarkaarten mee hoeft te nemen voor Etos Air Miles.

Bij Etos zijn er regelmatig acties waarmee je kunt inwisselen. De acties kun je onder andere vinden in de Etos folder of in de Etos Extra app.

Wil je meer weten over Etos Extra? Lees dan ook: Etos Extra sparen voor korting en gratis producten.

Sparen en inwisselen bij Praxis

Bij Praxis spaar je Airmiles bij besteding van iedere 2 euro. Ook hier kun je je kaart koppelen aan het eigen spaarprogramma van Praxis, genaamd Praxis Plus.

Bij Praxis krijg je standaard € 0,70 korting bij iedere 100 Airmiles met een maximum van 10% korting op het totaalbedrag en het minimale aankoopbedrag is € 7. Let wel goed op, een deel van de actieproducten is uitgesloten. Dus je krijgt geen korting op producten die bijvoorbeeld al in de aanbieding zijn.

Er zijn regelmatig speciale acties bij Praxis waar je aanvullend korting krijgt met je Air Miles. In de app of in de Praxis Folder kun je regelmatig aanbiedingen vinden.

Meer weten of de eigen Praxis Plus klantenkaart? Hier schrijven we binnenkort nog een apart artikel over!

Sparen en inwisselen bij Shell

Shell Miles & Me is het spaarprogramma van Shell waarin ze Airmiles volledig geïntegreerd hebben. Laat je kaart of app scannen en ontvang bij het tanken je spaarpunten.

Met Shell Miles & Me ontvang je regelmatig extratjes zoals extra punten of een gratis product zoals een chocoladereep. Ook kun je kiezen om je CO2 uitstoot van je auto te compenseren. Je ontvangt de keuze mogelijkheden voor de extratjes regelmatig in je e-mail. Kies dan vervolgens welk Shell extratje je wilt kiezen. Of je kunt natuurlijk Air Miles inwisselen bij Shell voor korting.

Air Miles sparen met Shell Miles & Me kies voor een leuk extratje

Met Shell Miles & Me kun je bij Shell Air Miles inwisselen voor korting op je benzine, korting in de Shell shop op producten zoals broodjes of koffie en meer.

Er zijn ook regelmatig Shell spaaracties. Zo kun je bijvoorbeeld Shell Salt water auto’s sparen.

Air Miles inwisselen shop voor korting en gratis producten

In de Air Miles shop is een compleet assortiment te vinden van mogelijkheden om je Air Miles in te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor korting op een dagje uit, tijdschriften, vliegtickets en nog veel meer. Ook zijn er persoonlijke aanbiedingen. Download de Airmiles app of bekijk de aanbiedingen op de website van de Airmiles shop via airmiles.nl.

In de Air Miles shop een overzicht van alle aanbiedingen.

Overzicht van het Air Miles spaarprogramma

Een samenvatting van Airmiles sparen en inwisselen:

  • Spaar Air Miles bij onder andere Etos, Shell, Albert Heijn, Praxis en Mastercard.
  • Download de app voor je spaarsaldo en om de barcode te scannen bij het afrekenen in de winkel.
  • Spaar bij iedere partner op een eigen manier punten.
  • Bij een aantal winkels kun je standaard je Airmiles inwisselen voor korting.
  • Er zijn verschillende acties waar je korting kunt krijgen op producten of bijvoorbeeld een dagje uit.

Spaar jij Airmiles, deel dan hieronder je ervaringen!

Hoe lang spaar jij al mee en ga jij Air Miles inwisselen? En bij welke winkels? Deel hieronder je ervaringen met andere bezoekers en vertel over wat jij hebt gekocht met je punten of deel leuke aanbiedingen die je hebt gezien!

En vergeet niet onze Facebook pagina te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste spaaracties!